Blender

Een open deur. De lekkerste smoothies maak je met een goede blender. Maar hoe vind je nou zo’n juiste blender. Waar moet je op letten? Nice ’n Smoothie heeft er onderzoek naar gedaan en een paar blenders uitgelicht die volgens ons erg geschikt zijn.

Hoe werkt een blender?

In een blender zitten mesjes die op grote snelheid ronddraaien en de ingrediënten vermalen. Het principe is vergelijkbaar met dat van een staafmixer, maar in een blender kun je meer pureren en het gaat ook sneller en gemakkelijker.

Het meeste fruit kun je in de blender doen om smoothies te maken, maar sommige vruchten zijn zo hard en bevatten zoveel voedingsvezels (zoals appels of wortels), dat je beter een sapcentrifuge kunt gebruiken om een sap ervan te maken of extra vocht toevoegen (anders is je sap te dik). Citrusvruchten kun je wel in de blender pureren, maar je loopt het risico dat je dikke schilletjes in je smoothie proeft. In dat geval is een citruspers vaak handiger.

Anders dan bij een citruspers of sapcentrifuge zul je bij het gebruik van een blender het meeste fruit zoals appels en ananas wel eerst moeten schillen en ontdoen van eventuele klokhuizen. Maar na die voorbereiding is het ‘blend time’ en ben je secondes verwijderd van een heerlijke smoothie.

Hoe kies je een blender?

De blenders die we uitlichten voldoen aan de volgende criteria:

·         Heeft een afneembare, glazen kan

·         Is makkelijk schoon te maken

·         Kan ijsblokjes aan

·         Heeft genoeg power (600 W) 

·         Kan variëren in snelheid

·         Is mooi genoeg om op het aanrecht te zetten

Voor elke portemonnee hebben we een keuze gemaakt. Wil je niet teveel geld uitgeven maar wel regelmatig lekkere en gezonde smoothies maken, kies dan voor de ‘Voordelige keuze’. Wil je best wat meer betalen voor meer opties, dan is de ‘Goede middenmoter’ waarschijnlijk iets voor jou. Ga je in de eerste plaats voor kwaliteit en komt de prijs op de tweede plaats, ga dan voor onze ‘Topper’.

De beste blenders volgens ons

1) Topper Magimix Blender

Meer informatie over de  Magimix Blender >>> Bol.com

2) Goede middenmoter - Philips Blender HR2095/90

Meer informatie over de Philips Blender HR2095/90 >>> Bol.com

3) Voordelige keuze - Philips Daily HR2100

Meer informatie over de Philips Daily HR2100 >>> Bol.com

Deel deze pagina met je contacten

Ben jij actief in social media? Deel deze pagina dan met je contacten.

Voor gebruik van de social media buttons is het nodig dat je toestemming geeft om cookies voor social media te plaatsen. Klik hier om toestemming te geven voor cookies..