Citruspers

Versgeperste jus. Een favoriet drankje voor veel mensen, maar niet iedereen heeft vaak zin om een paar sinaasappels uit te persen. Het lijkt zoveel werk om dat te doen! Maar met een goede citruspers bij de hand is het klusje zo geklaard. En wat is een goede citruspers? Nice ’n Smoothie keek eens voor je rond.

Hoe werkt een citruspers?

Een citruspers is een apparaat met bovenop een perskegel. Een halve citrusvrucht past daar precies op. Door op de schil van de sinaasappel, grapefruit of citroen te drukken gaat de perskegel draaien. Daardoor loopt het sap uit de vrucht, maar blijft het merendeel van het vruchtvlees achter in een zeefje of de schil. De meeste citruspersen bieden je de mogelijkheid linksom en rechtsom draaien af te wisselen zodat je nog meer sap uit de vrucht krijgt.

In het opvangreservoir van de citruspers of het glas wat je eronder kunt houden verzamel je een helder sapje. Dit kun je vervolgens verwerken in smoothies. Als je namelijk een citrusvrucht in de blender doet, wordt je smoothie waarschijnlijk te dik om lekker te drinken. Ook proef je meestal dan nog de velletjes die de partjes scheiden. Sap gemaakt met de citruspers heeft dit probleem niet. Je kunt ook citrusvruchten in de sapcentrifuge doen, maar verwijder dan wel eerst de bittere schil.

Hoe kies je een citruspers?

De citruspersen die wij uitkozen hebben deze eigenschappen:

·         Is makkelijk schoon te maken

·         Heeft genoeg power (minimaal 100 W)

·         Kan linksom en rechtsom draaien

·         Is mooi genoeg voor een permanent plekje op het aanrecht

Voor elke portemonnee hebben we een keuze gemaakt. Wil je niet teveel geld uitgeven maar wel regelmatig lekkere en gezonde smoothies maken, kies dan voor de ‘Voordelige keuze’. Wil je best wat meer betalen voor meer opties, dan is de ‘Goede middenmoter’ waarschijnlijk iets voor jou. Ga je in de eerste plaats voor kwaliteit en komt de prijs op de tweede plaats, ga dan voor onze ‘Topper’.

De beste citruspersen volgens ons

1) Topper - Solis Pro 845

Meer informatie over de Solis Pro 845 >>> Bol.com

2) Goede middenmoter - Krups Citruspers ZX7000

Meer informatie over de Krups Citruspers ZX7000 >>> Bol.com

3) Voordelige keuze

Meer informatie over de Bestron Citruspers AKL323 >>> Bol.com

Deel deze pagina met je contacten

Ben jij actief in social media? Deel deze pagina dan met je contacten.

Voor gebruik van de social media buttons is het nodig dat je toestemming geeft om cookies voor social media te plaatsen. Klik hier om toestemming te geven voor cookies..