Sapmachine

Niet elke vrucht is geschikt voor de blender. Bij appels en wortels bijvoorbeeld blijft in de blender alleen poeder over. Voor die soorten fruit, maar ook voor ander hard en zacht fruit waar veel sap in zit, kan een sapcentrifuge vaak uitkomst bieden. Maar welke sapmachine moet je eigenlijk kiezen en waarom? Nice ’n Smoothie onderzocht wat de beste sapcentrifuges zijn.

Hoe werkt een sapcentrifuge?

Een sapcentrifuge werkt zo: het apparaat produceert centrifugale kracht waardoor de groente en fruit door de gaatjes in een ronddraaiende zeef worden geperst. De pulp blijft achter in het zeefje en wat overblijft is een helder, lichtverteerbaar sap van de gebruikte vruchten en groente. Dit sap kun je in de blender eventueel nog mengen met andere vruchten.

Een banaan of mango produceren te weinig sap om in een sapcentrifuge te gebruiken. Wel kun je de sapmachine of juicer gebruiken voor appelen, aardbeien, ananas, bessen, frambozen, bramen, peer, perzik en meloen. Appels en peren kun je met schil en klokhuis in de sapcentrifuge doen, maar meloen en citrusvruchten kun je beter wel schillen voordat je deze verwerkt in een sapcentrifuge.

Hoe kies je een sapmachine?

Wij hebben een aantal sapcentrifuges en slowjuicers voor je uitgelicht. Wij keken naar de volgende kenmerken:

·         Is makkelijk schoon te maken

·         Heeft genoeg power 

·         Heeft een directe sapuitloop

·         Kent verschillende snelheden

·         Is eenvoudig in gebruik

·         Staat ook nog mooi op het aanrecht

Voor elke portemonnee hebben we een keuze gemaakt. Wil je niet teveel geld uitgeven maar wel regelmatig lekkere en gezonde smoothies maken, kies dan voor de ‘Voordelige keuze’. Wil je best wat meer betalen voor meer opties, dan is de ‘Goede middenmoter’ waarschijnlijk iets voor jou. Ga je in de eerste plaats voor kwaliteit en komt de prijs op de tweede plaats, ga dan voor onze ‘Topper’.

De beste sapmakers volgens ons

1) Topper - Versapers Emoticon 2G Parel Slowjuicer

Meer informatie over de Versapers Slowjuicer >>> Bol.com

2) Goede middenmoter - Nova Slowjuicer JU100

Meer informatie over de Nova Slowjuicer >>> Bol.com

3) Voordelige keuze - Tristar Sapcentrifuge SC-2283

Meer informatie over de Tristar Sapcentrifuge >>> Bol.com

Deel deze pagina met je contacten

Ben jij actief in social media? Deel deze pagina dan met je contacten.

Voor gebruik van de social media buttons is het nodig dat je toestemming geeft om cookies voor social media te plaatsen. Klik hier om toestemming te geven voor cookies..