Smoothie apparaten

Dus jij wilt lekkere, gezonde, feestelijke en makkelijke smoothies maken? Veel keukengerei heb je daar niet voor nodig, maar sommige apparaten maken je leven gewoon makkelijker (en smoothies gladder).

Wat kun je gebruiken om smoothies te maken?

Blender

Een blender is het meest geschikt om groente en fruit te pureren voor smoothies. Met een blender behoudt je de voedingsvezels en krijg je toch een glad drankje. De meeste vruchten kun je met een blender verwerken tot een smoothie. Kijk hier voor onze keuzes blenders!

Sapcentrifuge

Niet elke vrucht kan in een blender. Van harde groente en fruit zoals wortels en appels blijft alleen poeder over in de blender. In die gevallen is een sapcentrifuge erg handig. Er blijven wel minder voedingsvezels in het sap over, maar genoeg vitamines en mineralen. Kijk hier voor onze keuzes sapcentrifuges!

Citruspers

Voor helder en dun sap uit citrusvruchten zoals sinaasappelen, grapefruits, citroen en limoen is een citruspers eigenlijk onmisbaar. Veel van de voedingsvezels blijven in het apparaat achter, maar de vitamines en mineralen blijven wel behouden. Kijk hier voor onze keuzes citruspersen.

Staafmixer

Als je een staafmixer hebt, beschik je misschien ook wel over een bijpassende mengbeker. Hierin kun je in kleine hoeveelheden ook smoothies maken. Het principe werkt hetzelfde als een blender. Het nadeel van smoothies maken met een staafmixer: je zal je vrucht meestal kleiner moeten snijden dan bij een blender, loopt wat meer risico op knoeien en de mengbeker is vaak kleiner dan een blender. Prima te doen bij fruit zoals banaanmango en avocado.

Deel deze pagina met je contacten

Ben jij actief in social media? Deel deze pagina dan met je contacten.

Voor gebruik van de social media buttons is het nodig dat je toestemming geeft om cookies voor social media te plaatsen. Klik hier om toestemming te geven voor cookies..