Smoothie maken

Als je een smoothie wil maken dan heb je in ieder geval fruit nodig. Verder kun je eigenlijk van alles toevoegen, van noten tot aan kruiden. Je kan zelfs smoothies maken van groenten. Met een goed recept kun je je kinderen een stuk makkelijker aan de groenten krijgen als die in de vorm van een smoothie komt. 

Om een smoothie te maken zul je het fruit en de andere ingredienten moeten mengen en drinkbaar maken. Wat je daarvoor in ieder geval nodig hebt is een blender. Wil je zelf sap maken dan heb je een citruspers nodig voor citrusvruchten zoals de sinaasappel en/of een sapcentrifuge voor bijvoorbeeld appels maar ook voor groenten. 

Recepten E-books

Er zijn verschillende e-books vol met recepten. Kijk maar eens verder naar de volgende e-books:

Hoofdingredienten

Als je een smoothie wil maken heb je maar weinig ingredienten nodig. Je zou bijvoorbeeld de seizoenen bij de fruitboer kunnen volgen en zo in elke periode een andere smaak smoothies maken. Als je gaat inkopen probeer dan in ieder geval de volgende elementen bij elkaar te mengen.

 1. (Fruit)sap
  Vrijwel elke smoothie begint met een basis van (fruit)sap. Dit sap kun je kopen of zelf persen. Veel gebruikte en makkelijk verkrijgbare fruitsappen zijn appelsap of sinaasappelsap. 
 2. Toegevoegd fruit
  Om een lekkere smoothie te maken vind ik het zelf wel prettig om meerdere soorten fruit toe te voegen. Banaan is lekker met sinaasappel en maakt de smoothie dikker. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor sote vruchten zoals druiven. Meer dan keus genoeg.
 3. Andere toevoegingen
  De mogelijkheden zijn eindeloos. Van kruiden zoals kaneel tot aan verse munt. Je kan echter ook groenten toevoegen of bijvoorbeeld vezelrijke producten zoals brinta. Perfect als maagvullend ontbijt.
 4. IJs
  Vooral in de zomer is het lekker om je smoothie lekker te koelen. Je kan dan geschaafd ijs of ijsblokjes toevoegen of zelfs je fruit in de vriezer leggen. Met ijsschaafsel kun je je smoothie transformeren in een slush puppie. 

Benodigdheden

Hieronder staan de apparaten nog eens op een rijtje met daarbij een link naar tips voor apparaten die je zou kunnen kopen:

 • Blender
  Dit is eigenlijk een minimum. Je gooit fruit in de blender en drukt op de knop. Je fruit wordt nu helemaal fijngehakt zodat je een drankje overhoudt. Hoe dik dit drankje is hangt af van de ingredienten.
  Meer informatie over de blender >>>
 • Citruspers
  Met een citruspers kun je sap persen uit citrusvruchten zoals de sinaasappel, limoen, citroen en grapefruit. Perfect als basis voor een heerlijke smoothie.
  Meer informatie over decitruspers >>>
 • Sapcentrifuge
  Dit is een apparaat waarmee je sap uit fruit en groenten haalt. Je kan ook fruit met veel vruchtvlees of vezels persen zodat er drinkbaar sap uitkomt.
  Meer informatie over de sapcentrifuge >>> 

De recepten kun je zelf verzinnen of je bladert  eens door onze smoothie recepten.

Deel deze pagina met je contacten

Ben jij actief in social media? Deel deze pagina dan met je contacten.

Voor gebruik van de social media buttons is het nodig dat je toestemming geeft om cookies voor social media te plaatsen. Klik hier om toestemming te geven voor cookies..